A small world…

Posted on Posted in Blog

Dat was het dan, zomer 2014 is van het zeewater af… Zo’n zomer staat voor mij voor tall ship zeilen, het (onverwacht) ontmoeten van oude bekenden -hoera!-, maar vooral ook voor het leren kennen van een heleboel nieuwe mensen. Genoeg energie opgedaan om de winter door te komen zou  je zeggen… Niets is minder waar, want zo’n zomer is verslavend: I want more!

Het vaar seizoen is voor veel schepen en jongeren over, al gaat het achter de schermen gewoon verder. Niet alleen SPANT blijft actief tijdens de winter, ook achter de grotere schermen worden er druk plannen gemaakt voor de komende jaren. Gelukkig! Zo is er volgende week in A Coruna de jaarlijkse conferentie van Sail Training International (STI). Even voor de duidelijkheid, STI is de organisatie die o.a. de jaarlijkse Tall Ships Races organiseert. Op de conferentie lopen er dan ook een heleboel ‘bekenden’ rond; van schip eigenaren, kapiteins, havenmeesters, National Sail Training Organisations (NSTO’s, zoals de STAN) tot de ‘occassional’ jongere.

En één van die jongeren, dat ben ik. Ik ben Michelle, lid van het STI Youth Council als Dutch Representitive. Misschien ken je me wel? Hebben we samen zeilen gehesen op de Wylde Swan? Hebben we een biertje gedronken tijdens de Nieuwjaarsborrel in Amsterdam Noord? Misschien hebben we wel samen gewerkt aan het ontwikkelen of uitvoeren van een internationale uitwisseling voor At Sea Sail Training (nu beter bekend als Windseeker). Hebben we misschien een dansje gedaan in een van de Tall Ship Race havens in 2010, 2011, 2012, 2013 of 2014 (iets met oude rot…), wellicht heb je meegedaan met de STI Youth Harbour Challenge in Harlingen of kennen we elkaar via SPANT?

Anyway, de Youth Council (YC) is een groepje internationale jongeren die een zegje hebben namens de nationale jongeren in de grote wereld van STI. Ik mag me de Dutch Youth representitive van STI noemen. Dat is eigenlijk net zo cool als dat het klinkt… Nieuwe projecten bedenken binnen de YC (zoals eerder genoemde STI Youth Harbour Challenge in Harlingen?), netwerken met iedereen die er rond loopt, inspiratie opdoen, leren van professionals en… oude bekenden tegen het lijf lopen! Nu gebeurd dit elk jaar, maar op het moment ben ik helemaal vol van mijn laatste ontdekking…

In aanloop naar de conferentie kreeg ik net een e-mail van de YC Chairman met informatie over volgende week. Vrijwel direct daarna krijg ik via facebook een berichtje van de Ierse Aoife, die in 2012 crew was op de Lord Nelson waar ik als trainee op mee vaarde… Zit dezelfde Aoife sinds dit jaar ook in de YC en is ze ook bij de conferentie in A Coruna (we delen notabene een kamer)… What a small world!

Laat A Coruna nu toevallig ook de haven zijn waar we elkaar voor het laatst zagen, dus dat wordt herinneringen ophalen en (zeil)verhalen uitwisselen!

 

Ook ervaren hoe klein de (zeil)wereld kan zijn? Let me know, ik ben gek op dit soort verhalen! Al dan niet via een reactie, of ‘live’ onder het genot van een biertje in Harlingen met SPANT op 22 november 🙂

 

Cheers to the weekend!