HAPPY NEW YEAR!!!

Posted on Posted in Blog

Ik wens iedereen een gelukkig Nieuwjaar en hopelijk met veel zeil uren aan boord van een van de vele prachtige Tall Ships.

 

Het zal voor sommige mensen een bijzondere ervaring zijn geweest om oud en nieuw niet thuis te vieren maar aan boord. Denk eens hoe heerlijk het is om op zee of in een haven met de crew een feetje te bouwen. Maar misschien is het soms ook lastig als je zo lang van huis bent, voor de trainees van Masterskip Wylde Swan op Barbados, Class Afloat op de Gulden Leeuw op 1 van de eilanden van Trinidad en Tobago en School at Sea op de Regina Maris op Aruba. Allemaal jongeren die waarschijnlijk voor het eerst niet thuis waren met de feestdagen (maar aan boord is het natuurlijk één groot feest). En natuurlijk de permanente crew die “gewoon” aan het werk is en niet thuis. Het voordeel dat zijn dan wel hadden is dat ze op slippers en in korte broek feest konden vieren (uit ervaring kan ik zeggen dat dat wel erg lekker is) terwijl wij eerst 6 lagen kleren aan moeten doen voordat we naar buiten kunnen. “Elk voordeel heb zijn nadeel” zei een bekende oud-voetballer, zal hij dan toch deels gelijk hebben?

Naast al die schepen met studenten zijn er nog veel meer die overal rond varen met hun trainees. De meesten liggen ergens in een zonnige haven bij te komen van waarschijnlijk een gezellige avond. Zo is de Oosterschelde gespot op de Kaapverdische Eiland, de Alexander von Humboldt 2 en de Roald Amudsen op Tenerife, de Christian Radich op Gran Canaria en ga zo maar door. De trainees en crew zijn hun jaar begonnen met hetgene wat wij allemaal graag doen ZEILEN!!!

 

Ondertussen is het 2015, het jaar van de Tall Ships Races in Noord-Ierland, Noorwegen en Denemarken. De Baltic Sea regatta van Litouwen naar Polen. Sail Bremerhaven in Duitsland en niet te vergeten Sail Amsterdam!!! Genoeg evenementen om aan deel te nemen dus. En tussen alle evenementen zijn er altijd mooie reizen te vinden. En SPANT zal er zo veel mogelijk bij zijn!!!

En kan je even niet varen, heb je het te druk met school of het werk. Dan is SPANT er altijd nog met leuke activiteiten die niet zo veel tijd kosten. We beginnen met een hapje en drankje tijdens de Nieuwjaars borrel van STAN, Windseeker en SPANT. In februari staat een film avond op de planning en zo zullen er vast nog veel leuke dingen bij komen voordat de meeste van ons de zee weer opzoeken.

 

Tot ziens op een van de activiteiten van SPANT,

De SPANT-Heren