Whatsapp en vergaderen?

Posted on Posted in Blog

Wat de meeste van jullie niet weten is dat er naast het SPANT bestuur nog een groep actieve en iets minder actieve leden rond lopen. Ze zijn af en toe bij de vergaderingen aanwezig en helpen waar nodig met de organisatie van activiteiten. De harde kern van SPANT, nee het zijn geen hooligans, word op de hoogte gehouden via de SPANT whatsapp groep. Wie wel en niet op de vergaderingen komt is een regelmatig terug kerende vraag, met meestal dezelfde antwoorden van de mensen. De dames zijn vaak aanwezig en de heren zitten in het buitenland. Ja, dat zijn de echte harde werkers en hebben beperkt tijd voor het vergaderen. Maar blijkbaar vinden de dames dat goed want we hebben als heren toch meerdere malen voorgesteld om het even in een ander land te doen, maar daar hadden de dames geen zin in.

Waar er verder over word gediscussieerd houden we maar privé. Sommige dingen wil je niet weten. Maar nu we toch bezig zijn J. De laatste tijd komt het volgende bericht vaak voor bij “Like de nieuwe blog op facebook!!!”. Natuurlijk doen wij dit braaf, wij zijn allemaal zo gehoorzaam. Maar bij de laatste keer werd er ook gevraagd naar reacties over de betreffende blog. Ja, dit gaat over de blog van het zeeziek zijn. Wie heeft er nou niet een mooi verhaal van kotsen en zeeziek zijn. Waarschijnlijk iedereen wel maar toch bleven de eerste dag de reactie uit. Dus werd er nog maar een bericht op de WhatsApp gegooid en toen ontplofte de WhatsApp groep zo ongeveer. De mooiste verhalen kwamen voorbij over wat iedereen had mee gemaakt. En zo blijkt ook dat bijna iedereen (een enkele echte bikkel natuurlijk niet, toevallig vooral de heren die er minder last van hebben) toch wel eens de vissen heeft gevoerd. En hier volgt een korte samenvatting van de reacties. Zo is er een dame die op de Regina Maris de wasbak vulde. Snapt blijkbaar niet dat over de reling kotsen makkelijker is en minder rotzooi geeft om op te ruimen en was net blij dat de meeste mensen dat vergeten waren, nu dus niet meer mevrouw C. Thee drinken en dan alles er weer uitgooien kan blijkbaar ook. Misschien toch verstandigere om de volgende keer aan de koffie te gaan?

Na de eerste verhalen veranderde het onderwerp opeens, zo kwam zwarte piet voor bij en de mensen vonden dat die zwart moet blijven. En via de zwarte kleur van zwarte piet kwamen de voorkeurs kleuren van de maag inhoud voorbij. De een wil het geel hebben, de andere geeft de voorkeur aan rood/oranje (dat oranje zeker tijdens de wedstrijden van het Nederlands elftal). En dan vanuit het niets komt er een dame voorbij die zegt dat bananen erg prettig zijn om er weer uit te gooien. Met een snelle reactie als gevolg: Lot, in je mand. Sinds wanneer hebben we bij SPANT een hond die Lot heet? Ik dacht dat het voor zeilers was en niet direct voor dieren. En als je dan in de berichten terug kijkt blijkt het dat er nog een hond is. Die kreeg als reactie “Braaf” op het bericht dat ze alles had gevind ik leukt. Het begint er op te lijkend at we een hele roedel hebben. Moet niet veel gekker worden.

Na onze honden roedel gedag te hebben gezegd werd het snel rustiger, nog een korte discussie over de geur en toen was het stil. Eindelijk waren de dames weer stil, wat een heerlijke rust. En verder mag ik ook niet in gaan op dit onderwerp. Ik heb een verbod gekregen van een dame die ergens aan de andere kant van de wereld zit en met dit onderwerp begon. Ze zegt: “Het is mijn onderwerp” (blijkbaar is ze trots dat ze zulke onsmakelijke verhalen kan schrijven in de hoop dat niemand weg rent, rare wezens die vrouwen).

En dan stond voor afgelopen weekend de brainstorm meeting op het programma. Met nadruk STOND, deze ging helaas niet door. Er waren te veel ziek (allemaal last van liefdes verdriet naar Valentijnsdag?, of ziek door alle zenuwen hoeveel kaartjes en rozen ze van hun aanbidders kregen?). Het is ook altijd wat met die dames. De heren daar in tegen hadden allemaal legitieme reden om ver van te voren af te zeggen. Iets met werken, in het buitenland zitten, agenda vol met sportactiviteiten, etc. Maar die dames zijn weer eens ziek. Het is ook altijd wat. Maar binnenkort proberen ze het weer. Als de nieuwe datum bekend is hoor je het zo snel mogelijk en hopen we dat iedereen er bij aanwezig kan zijn.

 

Tot de volgende keer maar weer

De SPANT-Heren