Een update van de SPANT-Heren

Posted on Posted in Blog

Langzamer hand wordt het weer iets warmer in Nederland. De zomer en het zeilseizoen komen dus weer dichter bij. De schepen die in Nederland overwinterd hebben zijn bezig met het laatste onderhoud om over een paar weken weer klaar te zijn voor een aantal maanden op zee. Een groot deel van de Nederlandse vloot zal eind maart beginnen aan de “Race of the Classics”. Dit kunnen we wel het start sein noemen van het zeilseizoen. Als je dus al vast een beetje het zeil gevoel wilt krijgen kun je even rond wandelen in Rotterdam of Amsterdam. De andere havens zijn nog niet bekend, de rest van de route word bepaald door het weer.

 

En er worden natuurlijk niet alleen in Nederland voorbereiding voor het komende zeilseizoen getroffen. Een aantal buitenlandse tall ships is bezig met het laatste onderhoud of zet langzamerhand weer koers richting Europa. Naast de buitenlandse vrienden zetten ook de Nederlandse schepen die met hun “school” programma’s op pad zijn of die de winter in warmere oorden hebben door gebracht weer koers naar huis.

Ook de uitzondering die al een aantal trips heeft gemaakt tussen Ushuaia en het ijs van Antarctica plot een koers richting de warmte van Zuid-Afrika, en over een paar maanden zijn ze (bijna) allemaal in Belfast voor de start van de tall ships races 2015.

 

En wat gebeurt er verder bij SPANT. 1 van onze leden zit al weer op een schip. Ze zegt dat ze het hele seizoen gaat werken aan boord van de brig Morgenster. Naast de lange dagen en korte nachten lekker door Europa varen. Een bijzonder ervaring die je nooit zal vergeten. En blijkbaar is het erg leuk aangezien dit niet haar eerste complete zomer op schip is als bemanning. Ik zie haar wel weer in Belfast, zal dan eens kijken of die maanden trainen van haar genoeg zijn om met de Morgenster te winnen van de rest van de vloot. De rest van de SPANT is “gewoon” druk aan het werk. De meesten in Nederland maar er zijn een paar hard aan het werk ergens in het buitenland (en natuurlijk zijn dat de heren weer, had ook niets anders verwacht).

29 maart is het weer tijd om te vergaderen met SPANT en iedereen is welkom. Zelf zal ik een poging doen om ruimte te maken in mijn over volle agenda en de heren te vertegenwoordigen. Iemand moet een beetje orde houden in dat kippen hok met dames. Overige heren, we hebben jullie support ook nodig, wij zeilen toch ook en houden van een feestje. En wie weet wat jij kan bedenken waar de dames niet direct aan denken (en een bakje koffie drinken met zo veel mooie dames is natuurlijk ook al de moeite waard om te komen)

 

See you in Utrecht op 29 maart.

De SPANT-Heren