Brainstorm, zeilen en nog veel meer …

Posted on Posted in Blog

De open-SPANT brainstorm meeting zit er al weer even op en het aantal heren was nog niet veel hoger dan normaal, allemaal weer eens te druk met werkenJ, helaas. Maar heren, we kunnen toch wel wat extra support gebruiken en je hoeft niet bang te zijn, de dames bijten niet (Tenminste, ik ben nog altijd ongeschonden uit de strijd gekomen), meestal zijn ze heel lief. Jullie ideeën zijn van harte welkom en wie wil er nou niet een avondje in de kroeg zitten met een biertje in de hand, bitterballetje er bij en echte mannen praat. Dat kan natuurlijk niet zonder jullie. Natuurlijk zijn dan de dames ook van harte welkom, hebben we ook nog wat leuks om naar te kijken. We zijn en blijven (zee)mannen en die hebben een reputatie hoog te houden op het gebied van omgang met vrouwen. Eigenlijk zijn we dus de laatste tijd al heel beleeft geweest. En heren heb je nog leuke ideeën voor een activiteit laat het ons weten en wie weet kunnen wij er wat mee (dat mogen de dames natuurlijk ook doen).

En wat er verder gebeurde in de zeilwereld? De race of the classics moest door de eerste voorjaars storm helaas met wat vertraging gestart worden, dat waren dus voor de trainees en bemanning wat extra dagen aan de wal maar uiteindelijk toch nog een mooi stuk kunnen zeilen. Al las ik in de krant dat het percentage zee zieken tamelijk hoog was, vast niet bij de SPANT leden, die zijn natuurlijk wel wat gewent.

De trainees van School at Sea, Masterskip en Class Afloat zijn allenmaal weer onderweg naar Europa en voor hun komt het einde in zicht, voor enkele is de laatste etappe begonnen en kunnen de ouders en trainees gaan aftellen tot dat ze elkaar weer zien. Wat zullen de ouders weer blij zijn om hun zoon of dochter terug te zien en het best is natuurlijk at ze nu zelf de was kunnen doen (moeders ook weer blij). De voorbereiding voor de komende Tall Ships Races zijn vast overal al in volle gang en de SPANT is natuurlijk bezig met het plannen van de activiteiten. De details zullen later volgen wat er allemaal op de planning staat (maar het zal weer een mooi jaar worden). En de mentoren voor de exchanges programma’s worden weer klaar gestoomd voor hun reis.

En dan hebben we de echte race eenden die kort geleden tijdens de Volvo Ocean Race de kaap hebben gerond. Dit werd ook bijna 2 jaar geleden door 3 Nederlandse en 1 Brits tall ship gedaan. Die race eenden met hun 65 voet race machines apen ze dus een beetje na? Al is het na-apen, het is en blijft een prachtige prestatie van iedereen. En wanneer gaan we met SPANT de kaap ronden, misschien wel een leuke activiteit. Wij zijn altijd in voor een uitdaging en hoe gekker hoe beterJ.

Dus met SPANT in een optimist de kaap ronden, wie doet er mee? Of is dat te optimistisch, misschien toch liever in een iets grotere boot?

En de volgende keer een update waar je SPANT allemaal tegen kan komen deze zomer (en wie weet zit je wel met iemand van SPANT aan boord tijdens de TSR of sail Amsterdam?).

We keep you updated!

 

De SPANT-Heren