Daar zijn we weer!!!

Posted on Posted in Blog

Het is ongeveer precies 300 dagen en een beetje geleden dat de laatste blog werd geschreven door “De SPANT-Heren”. OEPS…, dit kwam natuurlijk niet door ons toedoen of gebrek aan inspiratie. Een probleempje met de website, of zullen we zeggen een groot probleem. In ieder geval inloggen was niet meer mogelijk maar gelukkig is het dan toch iemand gelukt na veel puzzelen, mopperen, zeuren en nachten doorhalen om de site weer inleven te krijgen. Hulde aan deze persoon (en ik was het niet want dan had ik dat natuurlijk wel duidelijk gemaakt). En natuurlijk top van Michelle die kort na het weer inleven komen van de site een momentje vond, tussen al het varen, vrienden bezoeken en ga zomaar door, om een blog te schrijven over haar ervaringen op de STI conferentie (zeker het lezen waard, als je dat nog niet had gedaan).

 

Maar wat heb je in de ongeveer precies 300 dagen en een beetje gemist. Sail Amsterdam, feestjes op de Morgenster, een dagje studeren op de Enkhuizer Zeevaartschool, nieuwjaarsborrel met een fantastische speech van SPANT, een borrel op De Gallant en de mentor meeting. Maar dat is geschiedenis en we leven in het heden. Dus wat zijn de plannen voor de komende tijd, waar zijn de schepen?

 

De schepen zijn zo langzamerhand allemaal weer op weg naar Nederland. School at Sea ziet het einde van de reis langzaam naderen, de Wylde Swan zet ook weer koers richting de Noordzee en ga zo maar door. Een aantal schepen is nog steeds of alweer in Nederland en word, net zo als de Morgenster, weer voorzien van een nieuw laagje verf om in de zomer allemaal weer te schitteren.

In de zomer  begint het dit jaar in het noorden van Groningen met Delfsail. Ook wij zullen daar op een manier bij zijn. De exacte plannen worden uitgewerkt en wanneer hier meer van bekend is zullen we dat vast wel horen (maar leuk word het zeker). Voor zover ik het weet staat er verder voor de zomer niet heel veel op de agenda. Maar we zijn natuurlijk allemaal druk met het plannen en voorbereiden van de zeilreizen van deze zomer, ook SPANT is er weer bij en je komt ons vast ergens tegen.

 

Zo, dat was wel weer genoeg serieus gedoe voor de eerste keer.

Hopelijk blijft de site dit jaar in leven en dan houden we jullie een beetje geïnformeerd  over wat we allemaal mee maken.

 

Groeten,

De SPANT-Heren