Mini-interview met Esther en Susan!

Posted on Posted in Blog

We willen jullie graag voorstellen aan onze nieuwe penningmeester: Susan Hazelaar! Helaas gaat Esther Brantjes ons bestuur verlaten, dus bij deze een mini-diepte-interview met deze twee helden 🙂

Eerste reis die je je herinnert op een Tall Ship?
Esther: “Oehhh, die ik mij herinner. Ik was zes en mocht mee op de Clipper Stad Amsterdam naar de bahama’s. Het was de eerste keer dat ik echt zeeziek was, dat ik dolfijnen zag, dat het warm was tijdens kerst. Klimmen was toen wel wat ingewikkelder want het harnas was echt véééél te groot dus die moest met touwtjes aaneen kleiner gemaakt worden.”

Susan: “Een reis op de Morgenster in 2016. Deze reis begon in Scheveningen, vanuit daar zijn we naar Antwerpen gevaren, naar Lissabon, naar Cádiz en mijn reis eindigde in A Coruña. Dit duurde in totaal ongeveer 6 weken.”

Wat eet je het liefst als het stormt?
Esther: “Een midnight snack/ Het moment dat ik denk zeeziek te worden is altijd tijdens een nachtwacht als ik nog niets heb gegeten. Midnight tosties maken dan alles beter.”

Susan: “Als het stormt eet ik het liefste pasta! Maar zeker geen soep want dat vliegt veel te makkelijk weg haha.”

Waar zou je graag nog eens heen varen met een Tall Ship?          
Esther: “Ik wil altijd nog met de Bark Europa mee naar Antarctica. Stiekem hoop ik dat ik ooit scheepsarts ben en dan mee kan.”

Susan: “Ik zou heel graag een keer naar Australië willen varen met een Tall Ship, dat lijkt mij een heel mooi land.”

Waarom ben je in het SPANT bestuur gegaan?
Esther: “Omdat het super leuk is om iedereen waarmee je gezeild hebt vaker in het jaar te zien. Anders verwateren de contacten zo snel en op deze manier heb ik een aantal hele goede vrienden overgehouden.”

Susan: “Ik ben in het SPANT bestuur gegaan omdat ik bestuurservaring op wil doen en omdat SPANT gewoon een hele gezellige vereniging is.”

Esther, wat vond je het leukst van je SPANT bestuur tijd?
“De dagtochten met de Morgenster, die waren altijd mega gezellig en het is super leuk om je ouders een keer te kunnen laten zien hoe het is om te varen.”

Susan, wat wat wil je bereiken in je SPANT bestuur tijd?

“Tijdens mijn SPANT bestuur tijd hoop ik leuke activiteiten te organiseren en nieuwe mensen te ontmoeten.”

Esther, dankjewel voor je inzet de afgelopen jaren! Susan, veel plezier en succes de komende tijd in het SPANT-bestuur!