Sinterklaas

Posted on Posted in Blog

Sinterklaas is weer vertrokken met zijn stoomboot richting de zonnigere oorden in Spanje. De cadeautjes zijn weer uitgepakt, wie weet wel met wat mooie nieuwe zeil spullen voor het komende jaar? Die beste man en zijn assistenten (zal ze omwille van de verhitte discussies in Nederland maar niet bij naam noemen) zullen toch wel weten dat een paar waterdichte laarzen of handschoenen zijn altijd welkom.

En over het zeilen gesproken. Met dit weer in Nederland heb je wel meer nodig om het aan boord een beetje warm te houden. Misschien hebben sommige schepen het dan toch verstandig aangepakt door de zon op te zoeken en dus crew dus lekker in een korte broek en T-shirt aan dek loopt. De Regina Maris is ergens op de Atlantic met School at Sea op weg naar de Carib (zon, witte strande, palmbomen, …), gevolg worden ze door de Gulden Leeuw en de Wylde Swan heeft de achtervolging ook gestart. Allemaal op weg naar het mooie weer. Nee, ik ben echt niet jaloers. Ik zit te genieten van het Engelse weer, 4 graden en windkracht 8. Waar is het mis gegaan dat ik niet op een van de schepen zit in het zonnige zuiden?

Er zijn natuurlijk ook schepen die een ander planning hebben, sommige hebben de komende winter een drukke onderhoud periode en andere wachten op het voorjaar voor het nieuwe zeil seizoen. En je heb natuurlijk de Europa, die heeft de zon rond de evenaar al weer achter zich gelaten en is afgezakt naar het verre zuiden. Onderweg naar Antarctica, naar de sneeuw, ijs en misschien wel even op de koffie bij de pinguïns?

En de meeste van ons, wij zitten thuis, op school of aan het werk. In het koude Nederland, misschien vooruit te kijken naar nieuwe zeil avonturen voor 2015 (of zijn de boekingen al gemaakt) en natuurlijk om het zeil gevoel levendig te houden zijn er de borrels van SPANT, de eerste net gehad in Harlingen en de volgende staat al weer op de agenda in Amsterdam.

Tot in Amsterdam en als je dan helaas niet kan, hou de site in de gaten voor de volgende activiteit er komt vanzelf een in jou omgeving.

 

De SPANT-Heren 🙂