De Reünie- 8 jaar later

Posted on Posted in Blog

Ooit, in een ver verleden, ben ik als trainee aan boord gestapt van de clipper Stad Amsterdam van Newcastle naar IJmuiden. Vele reizen mochten volgen, op de Bark Europa, Astrid, Morgenster en Gulden leeuw. Na twee jaar Tall Ships Race loos door het leven te zijn gegaan verscheen er ineens een mail in mijn inbox: Vooraankondiging reünie zeildag Clipper Stad Amsterdam. Een uitnodiging aan alle deelnemers van 2010-2017. Het had niet veel gescheeld of ik  had niet mee gekund, maar na wat geduld bleek er nog een plekje.

Daar ben je dan, op een schip wat zo bekend was, maar 8 jaar is een lange tijd terug. Ik moest tot mijn spijt toegeven dat ik niet meer kon navertellen waar de sheets, clue and buntlines op de pinnen zaten. Toch voelt het vertrouwd. Dit is waar het allemaal begonnen is.

Om mij heen veel trainees van andere jaren, maar dan spot ik ze. Er zijn in totaal 5 mensen van mijn race mee. De namen zijn weggezakt, misschien had ik me hier van tevoren beter op moeten voorbereiden en even namen moeten oefenen. Het is iets ongemakkelijk, er is helemaal geen contact meer geweest na de race. Toch is niemand echt veranderd en herken je ze zo. Van echt goed bijkletsen komt het nauwelijks want iedereen is aan het genieten van het lekkere weer, de prachtige wind en de milde golfslag. Nog voor ik er erg in heb is de dagtocht al voorbij en ben ik weer onderweg naar huis.

Wat ik wel weet: Ik moet zo snel mogelijk weer een manier vinden het ruime sop op te gaan.