Bestuursleden gezocht!

Posted on Posted in Geen categorie

SPANT zoekt nieuw bestuur!

Het voorjaar staat om de hoek, maar jij zit met je hoofd al bij de zomer. Dan kan je eindelijk (weer) gaan zeilen op een tall ship! De wind in je haren, het schip beter leren kennen, navigeren midden op zee, nieuwe vrienden maken, of misschien je oude vrienden eindelijk weer ontmoeten…

Maar je weet ook hoe het gaat; de tijd vliegt, en ook aan een zomer vol avonturen komt helaas een einde. Je vraagt je misschien af wat je dan kan doen.

Dat zullen we je vertellen! Daarvoor is SPANT, de Nederlandse sail training alumni vereniging, in het leven geroepen. SPANT heeft de afgelopen jaren verschillende activiteiten georganiseerd, voor jongeren door jongeren. Dagtochten met de Morgenster om je familie en vrienden op mee te nemen, workshop dagen op de Enkhuizer Zeevaartschool, blokarten op het strand, reünie-feestjes door het hele land… Noem het maar op!

 

Iets voor jou?

  • Samen met gelijkgestemden/je vrienden uitjes, feestjes, dagtochten en wat jullie maar verzinnen organiseren.
  • De boekhouding bijhouden.
  • Samenwerking met STAN en STI (internationaal netwerken dus, in de tall ship wereld!)
  • Mega vette kans je zelf te ontwikkelen: je doet bestuurservaring op, werkt aan je communicatie en samenwerk vaardigheden, en zo meer.
  • De tijdsinvestering laat zich bepalen door wat jullie als bestuur willen organiseren.
  • Dit alles kan in de rol van (met ervaring) voorzitter, penningmeester en secretaris of  (zonder ervaring) algemeen bestuurslid.Uiteraard de eerste periode met support van de oude rotten van de club.

 

SPANT is ontstaan vanuit de STAN (Sail Training Association Netherlands, de Nederlandse tak van STI, weet je wel, van de Tall Ships Races) en inmiddels al een paar jaar een officiële, bij de Kamer van Koophandel ingeschreven vereniging. Daar komen bepaalde verplichtingen bij kijken, zoals het hebben van een bestuur. Het huidige bestuur is deels aan dek sinds de officiële oprichting, wat ontzettend tof is en ook een keerzijde kent. Meerderen vonden hun liefde aan boord, verhuisde die achterna naar noordelijkere oorden, werken inmiddels op zee of zijn, heel eerlijk, gewoon inmiddels echt te oud voor het bestuur van een jongerenvereniging.

Daarom zijn we nu op zoek naar jou; volk met nieuwe energie, dat zin heeft om onze toffe vereniging nieuw leven in te blazen en voort te zetten!

Interesse? In recente jaren als trainee op een tall ship gevaren?  Dan horen we heel graag van je!

Stuur een mail (zeezeilen@outlook.com) of stuur een berichtje via onderstaande formulier.