STAN en STI (Youth Council)

Onze papa en mamastan logo

Wij zijn opgericht als alumnivereniging van de STAN en als dochter van de STI Youth Council. Dat zit zo:

STAN staat voor Sail Training Association Netherlands. Het is een stichting die als doel heeft om meer jongeren aan boord te krijgen van Sail Training Tall Ships.

Jaarlijks ondersteunt de STAN vele jongeren die deelnemen aan de internationale Tall Ships Races. Ook organiseert de STAN races en zeiltrips in eigen land. Door bij te dragen in de kosten voor het meezeilen op een van de aangesloten zeilschepen, zorgt de STAN ervoor dat deelname voor een brede groep jongeren betaalbaar blijft. STAN is een van de ‘founding members’ van STI.

Kijk hier naar de website van de STAN

 

 

STI staat voor Sail Training Internationalsti-logo. STI is de organisator van de Tall Ships Races. Het is een internationale organisatie die als doel heeft om jongeren positief te stimuleren doormiddel van een ‘sail training experience’. Dat doen ze door het organiseren van die TSR dus, maar ook door het grote jaarlijkse congres te organiseren, waarop sail trainers met elkaar in contact kunnen komen om het een en ander te verbeteren.

  Kijk hier naar de website van STI         

STI Youth Council is de jongerenclub van Sail Training International. Het idee is dat er zo ook jongeren mogen worden vertegenwoordigd in de structuur van de STI. Want jongeren hebben soms een heel andere kijk op de organisatie van een Tall Ships festival dan bijvoorbeeld gasthavens, sponsoren en kapiteins…

Ieder (sail training) land kan heeft vertegenwoordiger in de STI Youth Council. Voor ons is dat Michelle Rutten! STI YC komt jaarlijks bijeen op de grote STI conferentie (afgelopen jaar in Bordeaux) maar is ook door het jaar heen druk bezig met projecten. Misschien ken je STI YC wel van de Harbour Challenge in Harlingen!

Kijk hier naar de website van STI Youth Council.