Wie zijn wij?

“Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn’t do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.”

Mark Twain

Explore. Dream. Discover. SPANT.

Elke zomer is het weer zover: trossen worden losgegooid; Tall Ships en andere zeilschepen gaan het water op. Trainees, mentoren en crew pakken de kans om de zee op te gaan. Tijd om de wind in je haar te voelen, vrienden van voorgaande jaren te ontmoeten en nieuwe vrienden te maken. Voor je het weet, is het het seizoen weer voorbij… En dan?

Dan is er SPANT!

 

Een deel van het SPANT-bestuur

 

SPANT is opgezet door jongeren, voor jongeren. We komen voort uit Sail Training Association Netherlands (STAN). Wij zijn een netwerk van zeezeilende jonge mensen die elkaar in de winter ook graag willen zien. SPANT verbindt door het organiseren van borrels, workshops en activiteiten. Denk aan een mentortraining, een Tall Ships Race reünie en een feest aan boord waar introducees ook welkom zijn.

De organisatie van SPANT bestaat geheel uit jongeren die zo ervaring opdoen in bestuur- en commissiewerk en die gedreven zijn door een passie voor het zeezeilen. Op deze manier wordt de visie van Sail Training voortgezet aan de wal. Op dit moment bestaat het SPANT bestuur uit: Merel van den Broek (algemeen lid), Peter Mulder (algemeen lid), Nienke van den Driest (vicevoorzitter), Susan Hazelaar (penningmeester), Joost van Dijk (secretaris) en Jantsje Mol (voorzitter).

Voel je je jong en heb je ooit gevaren op een Tall Ship of ga je dat binnenkort doen? Dan ben je van harte welkom om je bij SPANT aan te sluiten. Blijf op de hoogte van onze activiteiten via onze Facebook en deze website.

Tall Ship alumni vereniging SPANT is er voor JOU!