Het zeilen voorbereiden

Posted on Posted in Blog
https://www.eendracht.nl/zeilschip-eendracht/het-schip

Over precies een week ga ik al aan boord van de Eendracht om de oversteek van Rotterdam naar Sunderland te maken. Een tocht waar ik ontzettend veel zin in heb! Voor het eerst ga ik overnachten op zo’n groot schip en in het donker wachtlopen. Daarnaast heb ik veel goede verhalen gehoord over de gezelligheid aan boord en het leren zeilen van zo’n groot schip. De Eendracht heeft namelijk wel 1033m2 aan zeilen en is 60 meter lang!

Maar voordat ik aan boord kan gaan moeten er wat voorbereidingen getroffen. Zo heb ik laatst de transfer vanuit Engeland terug naar Nederland geregeld en is de reisverzekering afgesloten. Lastiger is de vraag wat ik mee ga nemen. Toen ik mijn broertje over de reis vertelde kwam hij direct aanzetten met pilletjes tegen zeeziekte, dus die gaan sowieso mee. Verder ga ik deze week nog op zoek naar schoenen met profielzolen, een brillenkoordje voor mijn zonnenbril en wat Engelse ponden. Tot slot hoop ik natuurlijk dat zonnebrand geen overbodige luxe gaat zijn evenals een stapel kleding die tegen een stootje kan en waterdicht is. Zelfs een handdoek moet mee, want er zijn gewoon douches aan boord.

Ik ga de komende week bezig met de laatste voorbereidingen en zal jullie daarna weer updaten.