Onderweg naar de Tall Ship Races 2018!

Posted on Posted in Blog

De Tall Ship Races komen er weer aan! Dit jaar van 11 Juli tot en met 6 Augustus. Zelf ga ik mee met de Morgenster van Amsterdam naar Stavanger in Noorwegen. Vanaf daar varen wij met de race mee richting Harlingen! De tocht is een ‘International exchange’, dus zal er veel Engels gesproken moeten worden. Er komen trainees uit Noorwegen, Nederland, België, Italië en Hongarije. We blijven de eerste 2 nachten in een hostel in Amsterdam slapen, om de andere landen Amsterdam te laten zien. Daarna stappen we aan boord.

Varen op zo’n groot tall ship is raar. Je beweegt altijd, al lig je in je bed. Je gaat altijd heen en weer. Daarom zijn zeeziekte medicijnen niet eens zo’n gek idee als je denkt dat je zeeziek gaat worden. Ook is het gek omdat je altijd met elkaar bent. Alles doe je samen. Je houdt de wacht samen, je hijst de zeilen op samen. Daar moet je misschien even aan wennen maar uiteindelijk maak je zo wel de beste vrienden waar je een lange tijd contact mee houdt. Je leert elkaar kennen tijdens de wacht, of wanneer je ’s nachts in de haven naar de sterren kijkt.

Maar wat moet je nou allemaal voorbereiden? Daar zijn online heel veel tips voor, bijvoorbeeld op de site van Windseeker. Zij hebben ook een mooi filmpje gemaakt over hoe en wat je in je reistas moet doen. Zeker een aanrader! Ook is het natuurlijk gewoon even nadenken. Een schip is niet schoon, dus kleding kan vies worden. Daarom neem ik geen witte kleding mee.

Ik heb er heel veel zin in en ik hou jullie up to date! greetz Koen!